Crock-Pot 2,4L must, manuaalne Slow Cooker Vaata suuremalt

Crock-Pot 2,4L must, manuaalne Slow Cooker

CC201022

69,00 €

Rohkem infot

  1. Asetage küpsetusnõu kuumutusalusele, lisage toiduained ja katke kaanega.

  2. Pange oma aeglase küpsetaja pistik seinakontakti ja valige temperatuuri valijaga kõrge või madal küpsetamise temperatuur.

NB! Seadistust soojendamine saab kasutada AINULT juba valmistatud toidu soojas hoidmiseks. ÄRGE kasutage seda seadistust küpsetamiseks. Soovitame kasutada SOOJAS HOIDMISE seadistust maksimaalselt 4 tundi.

  1. Pärast küpsetamise lõpetamist ühendage oma aeglane küpsetaja pistikupesast lahti ja laske enne puhastamist jahtuda.

Soovi korral võite lülitada küpsetaja käsitsi seadistusele , kui retsepti järgi peaks toit valmis olema.

Liigse või vähese küpsetamise vältimiseks täitke küpsetuspott alati 1/2 kuni 3/4 ulatuses ja kinnitage soovitatavad küpsetusajad.

Ärge täitke küpsetuspotti ettenähtust rohkem. Üle ääre loksumise vältimiseks täitke nõu maksimaalselt 3/4 ulatuses.

Toiduvalmistamisel peab kaas alati soovitatud aja vältel peal olema. Ärge võtke kaant esimese kahe tunni vältel pealt, et kuumus saaks tõhusalt koguneda.

Kaane või küpsetuspoti puudutamiseks kasutage alati pajakindaid. Olge ettevaatlik, kaane eemaldamisel eraldub auru.

Toiduvalmistamise lõpetamisel või enne puhastamist võtke pistik seinast.

Küpsetuspoti võib panna ahju või mikrolaineahju. Ärge kasutage küpsetuspotti gaasipliidil, elektripliidil ega grilliga. Vt allolevat tabelit.

  • Eemaldage rasv ja pühkige liha jääkidest puhastamiseks. Pruunistage praepannil või grillpannil ja laske nõrguda. Maitsestage soola ja pipraga. Pange liha küpsetuspotis juurviljade peale.

  • Hautiste ja ühepajatoitude puhul valage vedelik liha peale. Ärge kasutage rohkem vedelikku kui retspetis ette nähtud. Aeglase küpsetamisega jääb lihasse ja juurviljadesse rohkem mahla kui tavapärase küpsetamisega.

  • Enamus juurvilju tuleb peenelt viilutada või panna küpsetuspoti servadele või põhja. Aeglases küpsetajas küpsevad lihad üldjuhul kiiremini kui enamus juurvilju.

  • Aeglase küpsetamise puhul saate parima maitse, kui kasutate terve lehega ürte ja maitseaineid. Kui kasutate jahvatatud ürte ja maitseaineid, lisage need küpsetamise viimase tunni jooksul.

  • Kuna põhjas ei ole otsest kuumust, täitke küpsetuspott alati vähemalt poolenisti, et soovitatud küpsetusaegu järgida. Väikeses koguses võib toitu valmistada, kuid siis võib küpsetusaeg olla erinev.

  • Retseptis ette nähtud teatud spetsiaalset vedelikku võib muuta, kui asendada see sama suure kogusega. Näiteks võite asendada konservsupi tomatikonserviga või 1 tassi veise- või kanapuljongit 1 tassi veiniga.

  • Oad tuleb keeta pehmeks, enne kui panete need kokku suhkruga ja/või happeliste toitudega (NB! Suhkur ja hape muudavad oad kõvemaks ja takistavad nende valmimist).

Selle juhendi abil saate kohandada enda ja teiste retsepte aeglases küpsetajas küpsetamiseks. Kui kasutate aeglast küpsetajat, on paljud tavapärased ettevalmistavad etapid mittevajalikud. Üldjuhul võib kõik koostisosad panna koos aeglasesse küpsetajasse ja küpsetada neid kogu päeva. Üldpõhimõte:

  • Laske toidul piisavalt kaua küpseda.

  • Küpsetamise ajal peab kaas alati peal olema.

  • Parima tulemuse saate ja hoiate ära toidu kuivamise või kõrbemise, kui veendute, et retseptis on ette nähtud kasutada piisavalt vedelikku.

PASTA JA RIIS:

  • Parima tulemuse saavutamiseks kasutage pikateralist riisi, välja arvatud juhul, kui retseptis on nähtud ette teisiti. Kui riis ei ole pärast soovitatud küpsetusaega siiski valmis saanud, lisage 1 kuni 1 1/2 tassi vedelikku iga keedetud riisi tassi kohta ja küpsetage veel 20 kuni 30 minutit.

  • Parima pasta saate, kui panete pasta aeglasesse küpsetajasse viimase 30-60 minuti jooksul.

OAD:

  • Kuivatatud ube, eriti punaseid neeruube, tuleb enne retsepti lisamist keeta.

  • Kuivatatud ubade asemel võib kasutada keedetud konservube.

JUURVILJAD:

  • Paljude juurviljade puhul tuleb just aeglase küpsetamisega nende parim maitse esile. Ahjus või pliidiplaadil valmistades küpsevad need sageli üle, seda ei juhtu, kui kasutate aeglast küpsetajat.

  • Kui valmistate toitu retsepti järgi, mis sisaldab nii juurvilju kui ka liha, pange juurviljad aeglasesse küpsetajasse enne liha. Juurviljad küpsevad aeglases küpsetajas üldjuhul aeglasemalt kui liha ja maitsevad paremini, kui neisse imbub küpsetusvedelikku.

  • Pange juurviljad küpsetusnõu külgedele või põhja.

PIIM:

  • Piim, koor ja hapukoor ei talu pikaajalist küpsetamist. Võimalusel lisage need viimase 15 kuni 30 minuti jooksul.

  • Piima asemel võib kasutada kondenspiima, mida võib küpsetada pikema aja vältel..

SUPID:

  • Mõne retsepti puhul on vaja suurel hulgal vett või puljongit. Pange esmalt küpsetajasse supi koostisained, seejärel lisage vett või puljongit ainult nii palju, et need oleksid kaetud. Kui soovite vedelamat suppi, lisage vedelikku serveerimise ajal.

LIHA:

  • Eemaldage rasv, loputage liha korralikult ja kuivatage paberrätikuga.

  • Liha pruunistamine võimaldab rasva eemaldada, enne kui panete liha aeglasesse küpsetajasse, see annab ka parema maitse.

  • Liha tuleb panna küpsetuspotti nii, et see ei läheks vastu kaant.

  • Reguleerige juurviljade või kartulite kogust vastavalt liha kogusele, nii et küpsetuspott oleks alati ½ kuni ¾ ulatuses täis.

  • Liha kogus ja soovitatavad küpsetusajad on hinnangulised ning võivad varieeruda, sõltuvalt liha tüübist ja kontide struktuurist. Lahja liha (nt kana või sea sisefilee küpseb üldjuhul kiiremini kui liha, milles on rohkem sidekudet ja rasva, nt rinnatükk või sea abaliha). Kondiga liha küpsetamine vajab pikemat küpsetusaega.

  • Liha valmistamisel koos eeltöödeldud toiduga (nt oad, seened, sibulakuubikud, baklažaan või peeneks hakitud juurviljad) lõigake liha väiksemateks tükkideks. See tagab, et kõik koostisained valmivad samaaegselt.

KALA:

  • Kala küpseb kiiresti ning tuleks seetõttu lisada küpsetamise lõpus, tunniajase küpsetamise korral viimase 15 minuti jooksul.

VEDELIK:

  • Võib juhtuda, et aeglase küpsetajaga küpsetamise retseptides on väheses koguses vedelikku, aeglase küpsetamise protsess erineb muudest meetoditest selle poolest, et retseptis nõutav vedeliku kogus peaaegu kahekordistub toiduvalmistamise ajal. Kui mugandate tavaretsepti kasutamiseks aeglase küpsetajaga, vähendage vedeliku kogust.





SEO optimeerimine